Urzolinska kiselina kao način za mršavljenje

Urzolinska kiselina je prirodno organsko jedinjenje koje se može naći u različitim biljkama koje mnogobrojne tradicije smatraju lekovitim. Može se naći u voću jabuke, ruzmarinu, nani, japanskoj mušmuli, žalfiji, majčinoj dušici, origanu, kožici od grožđa.

Savremena nauka joj pripisuje antikarcinogena, geroprotektivna (štiti od starenja) i anabolička svojstva (stvaranje složenih molekula u ovom slučaju između ostalog i mišićne mase). Savremena nauka joj takođe pripisuje i svojstvo sprečavanja razgradnje triglicerida u digestivnom traktu, što je čini retkim resursom za gubitak kilaže, od kojeg se ne gube mišići.

Urzolinska kiselina i njen uticaj na energetske tokove na ćelijskom nivou

Šta je elektrana za civilizaciju to je mitohondrija za ćeliju. Mitohondrija ima svoju posebnost u odnosu na druge delove ćelija, jer nosi svoju DNK na kojoj su ispisani njeni geni.

Kao takva mitohondrija se može deliti nezavisno od ostatka ćelije. Sa druge strane to ima i svoje mane, mnoga oštećenja mitohondrija pogotovu ona na molekulu DNK ne mogu naknadno da se isprave komandom iz jedra (dela ćelija gde inače stoji većina gena).

Pošto mitohondrija vrši reakciju relativno sličnu sagorevanju izložena je stalnom stresu pa se DNK lako oštećuje. Tako oštećena pravi problem ostatku ćelije. Način da se problem u potpunosti otkloni jeste da se aktivira poznat proces autofagije. Autofagija uprkos uvreženom mišljenju nije način dijete, mada se različitim vrstama dijete može izazvati, već proces kojim ćelija jede delove sebe, a uglavnom na prvom mestu svoje oštećene delove. Kada se pomenuti proces usmeri na mitohondrije zove se mitofagijom. Jedan od načina da se isti proces izazove jeste mitohondrijalna biogeneza. Pokretanje proizvodnje mitohondrija što „oslobađa ruke“ selektivnom uništenju oštećenih mitohondrija. Urzolinska kiselina pokreće mitohondrijalnu biogenezu, a nastupajuća autofagija se pokazala zaštitnički na ljudskim ćelijama i životinjskim modelima.

Urzolinska kiselina i njen uticaj na energetske tokove na nivou celog organizma

Pored svog uticaja na mitohondrije, ćelije ispuštaju hormon vežbe kada se organizam izloži urzolinskoj kiselini, anabolički hormon irisin. Pored njega urzolinska kiselina blokira razgradnju masti, ulja i skroba pri varenju. Nesvareni ne mogu ući u krv čoveka i doprineti nastanku sala. Na kraju već pomenuti irisin sprečava gubitak mišića koji se dešava prilikom većine pokušaja gubitka kilaže, a umesto mišića gubi se salo. Urzolinska kiselina testirana je na ljudima sa viškom kilograma, gde je ljude sa granice između predgojaznosti i gojaznosti popravila na granicu između vitkosti i predgojaznosti, tom prilikom popravivši i šećer u krvi. Klinička studija na bodi bilderima pokazala je pad masnoće u telu, ali bez gubitka kilograma.

Urzolinska kiselina je savršena za razvoj mišića

Urzolinska kiselina optimizuje metabolički proces u telu. Urzolinska kiselina je jedinjenje koje se prirodno nalazi u kožici jabuke. Nedavne kliničke studije pokazuju da je to sastojak koji pruža brojne prednosti za sagorevanje telesne masti. Takođe pomaže u razvoju mišića. Sadrži upravo urzolinsku kiselinu koja je hemijsko jedinjenje sačinjeno od trideset ugljenika koji potiču iz različitih biljnih vrsta, posebno iz porodice lipida, gde postoje i biljke koje su veoma korisne za održavanje dobrog zdravlja i blagostanja. Najbolji izvori urzolinske kiseline nalaze se u brojnom voću kao što su jabuke, kruške, šljive i borovnice.

urzolinska kiselina

Urzolinska kiselina je jedinjenje koje je opširno istraživano i pokazalo se da ima zdravstvene koristi, a najnovije studije posebno ukazuju da je urzolinska kiselina u koži jabuke jedinjenje koje pomaže u povećanju mišićne mase i smanjuje procenat telesne masti. Efekti Urzolinkse kiseline kao dijetetski suplement utiče na telesni sastav i težinu deluju sinergistički, što rezultira odličnim rezultatima, jer povećanje mišićne mase takođe dovodi do povećanja bazalnog metabolizma. To je dodatak ishrani koji deluje kroz definisane mehanizme koji poboljšavaju sastav tela smanjenjem masti i povećanjem mišića.

Ursolid Acid smanjuje loš holesterol i trigliceride i optimizuje stabilnost glukoze u krvi

Urzolinska kiselina je komponenta koja je, pored suzbijanja gojaznosti, pokazala da ima i druga svojstva. Veoma efikasno deluje u kontroli zdravstvenih tegoba nastalih iz ovog bolesnog stanja, smanjujući loš ili LDL holesterol i triglicerida i optimizaciju stabilnosti glukoze u krvi. Smeđe tkivo ili smeđa mast je vrsta masnog tkiva koje ne skladišti mast, već je sagoreva. Urzolinksa kiselina postiče telo u potrošnji kalorija za održavanje telesne temperature. Studije su pokazale da urzolinska kiselina stimuliše prelazak sa bele na smeđu mast.

  • Poboljšava sastav tela smanjenjem masti.
  • Povećava mišićno tkivo.
  • Urzolinska kiselina povećava mišićnu masu i poboljšava snagu i izdržljivost.

Ovo se postiže povećanjem proizvodnje i oslobađanja dva hormona koja su ključna u mišićnoj hipertrofiji, kao što su insulin i insulin sličan faktor rasta.

Preporučena upotreba: Urzolinksu kiselinu potrebno je unositi kao dodatak ishrani, u dozama od 2 do 3 dnevno, uz obrok. Važno je uspostaviti periode odmora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu